GELUK Familiealbum

Na publicaties over de (biologische) landbouw is het terrein van GROENtekst in 2021 uitgebreid naar de geschiedenis van de Zeeuwse boerenfamilie Geluk. GROENtekst houdt deze groene familiegeschiedenis levend met verhalen, oude foto's en herinneringen.

Vanaf februari 2021 is in samenwerking met achterneven en -nicht een begin gemaakt met een overzicht van onze gezamelijke afstamming van de 19e eeuwse boerenfamilie Geluk. We onderscheiden achtereenvolgens de Gelukken van de Tholense Mosselhoek in de 19e eeuw, de Gelukken van de Blikke in West-Brabant rond 1900 en de nazaten  die zich in de 20e eeuw hebben verspreid vanuit Haarlem, Den Haag en de Betuwe tot in Nieuw Zeeland toe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • De Mosselhoek 19e eeuw

  Vanaf begin 19e eeuw bevolkten de nakomelingen van Jacob en Adriana Geluk-Kodde de onder het stadje Tholen gelegen Mosselhoek.
  Hoeven Vrouw Belia, en Cereshof van zoon en landbouwpionier Anthony en Maria Geluk-Maris.

 • De Blikke rond 1900

  Vanaf februari 2021 is in samenwerking met achterneven en -nicht een begin gemaakt met een overzicht van onze gezamelijke afstamming van de 19e eeuwse boerenfamilie Geluk.
  GROENtekst houdt onze familiegeschiedenis levend met verhalen, oude foto's en herinneringen.

 • Gelukken in de 20e eeuw

  De Gelukken die afstammen van de 19e eeuwse boerenfamilie hebben zich in de loop van de 20e eeuw vanuit Tholen verspreid over Nederland en verder.